dijous, 9 de juliol del 2015

EXPORI4DAYS

Arribarem a Sesto Calende, al Lago Maggiore, el dimecres 1 amb una calor apreciable. Ens disposavem a participar en los Expori4days d’orientació, una competició de 4 dies a la regió lombarda italiana. El programa: cursa llarga a Sesto Calende, altre a Cunardo, un esprint a Taino y una cursa urbana a Milano. Així agafarem la documentació i ja pogué conéixer alguns dels organitzadors; s’oferirem a ajudar-me en el desplaçament del dia 2 a Cunardo, on no arribava el transport públic. Cap l’allotjament escollit, el B&B CocoLoco, amb una habitació gran i amb un tresor inesperat, una nevera, i amb un petit jardi per descansar una vegada ocult el sol.
El dia 2 esmorzar al B&B i mitja hora caminant fins el Centre Esportiu de Sesto Calende, on estaba el centre de competició del dia 1. D’allà tranquil.lament fins la sortida, a uns 20 minuts, i ja en la zona forestal annexa a la población. Agafem mapa després de saludar les organitzadors i a córrer! Terreny mixte, zones molt netes i altres amb més vegetació, desnivell molt moderat que ajuda a portar un cert ritme malgrat el calor. Bon traçat de llarga distancia, amb un parell de trams de quasibé 2 km. De retorn a descansar i a preparar la següent etapa.

A l’endemà estem puntuals al lloc de trobada a les 7 del mati per pujar amb els organitzadors cap a Cunardo. El nostre amfitrió és Roberto Biella, Director Técnic , que puja junt a tres joves organitzadors més. En el cotxe una vegada presentats  i de parlar un xic sobre Barcelona, ja comencem a parlar sobre orientació i les experiencies viscudes. Arribem a Cunardo i els deixo fer sense destorbar, i observant la bona organització i disposició rápida de tot, al centre d’esqui nòrdic de la localitat. Davant nostre una vessant de muntanya tan maca com desnivellada en alguna zona. El desnivell de la cursa ja marca que transitarem per allà, i en efecte, en agafar el mapa, es veu perfectament una cursa llarga amb format tècnic de mitja, i anant i tornant per tota la vessant. El primer control en una cova d’una trinxera excavada a la primera guerra mundial, però que no va entrar finalment en combat. Bosc de fageda bastant net amb algunes zones més verdes, rases i detall de relleu, algunes roques i tallats ….una cursa molt maca que es convertí en molt dura per la combinació desnivell+calor. Acabem cansats però contents i una vegada acabada tornem cap a Sesto Calende, tornant a parlar de mil i una experiencies, dels mapes de la regió, d’anteriors curses internacionals fetes a la zona…

La Tercera etapa no comptava per la suma total, éssent el seu format un Esprint en score, a la localitat de Taino, a 5 km de Sesto Calende. Allà ens trobem uns 70 orientadors, disposats a enfrontar-nos a la calor infernal que ja estaba desfermada en tot el nord d’Itàlia. 35 graus marcava el termòmetre quan els participants de la categoría de 45 anys i més sortirem. Cursa a ritme baix, intentant trobar el millor recorregut global i on no vaig fallar … que em valgué un tercer lloc a 2 minuts del primer. Entrega de premis en un monument de la localitat, i gràcies a en Roberto cap l’estació de tren per tornar a Milano, passar la nit a un alberg molt a prop de l’Arena del diumenge, ilusionat per córrer la darrera competició al centre históric de Milano.
Arribem de bon matí però amb una calor extraordinària a la espectacular arena, un estadi d’atletisme antic amb arquitectura napoleónica,al Parc Sempione. Sortida i arribada en l’Estadi, en una cursa urbana que promet molt des del mateix dia que vam saber d’aquesta competició. Agafo el mapa i … Eureka!!! Veig perfectament el Duomo i una fita en la part sudest de la catedral, carrerons, un munt de grisos clars i el començament i final de la cursa al parc. En efecte, una cursa esplèndida, no massa difícil però 100% turística i on ens feren córrer fent orientació al Duomo, l’Scala, les Galeries, esglèsies, boulevars, etc. Malgrat els 34 graus, se’ns va fer curta; una de les curses urbanes més maques que he corregut.

Finalitzada la cursa, entrega de premis i cloenda d’aquests 4 dies. I un aplaudiment de tots els presents cap els organitzadors, un grup familiari i hospitalari, alhora que del tot eficient, i que ens permeté de gaudir d’un event ben maco. Per la meva part, un plaer conéixer aquest grup de companys orientadors i especialmente en Roberto, un enamorat d’aquest esport, promotor, organitzador, cartògraf i profesor d’Educació Física. GRAZIE MILE!!!

Per acabar, visita a l’Expo de Milano, centrada en l’alimentació al món… una altra marató, amb el calor, la motxilla a sobre (no hi havia consignes) i la gent amunt i avall.

Resultats, fotos i cròniques a la web    www.expori4days.it

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada